Silvia Berghammer                                                                       

Home Biografie Repertoire Showroom Zangstudio Links Contact

 

__________________________________________________________________________________
Biografie
  
De Duitse sopraan Silvia Berghammer studeerde met onderscheiding haar studie zangpedagogiek af aan de Hochschule Mozarteum in Salzburg.

   

In 2006 behaalde zij haar diploma solozang (Bachelor of Music) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar ze o.a. met Diane Forlano, Rita Dams, Lenie van den Heuvel en coach Peter Nilsson studeerde. In de jaren 2005 en 2006 is Silvia Berghammer in de basisklas opera opgenomen i.v.m de Nieuwe Opera Academie (Amsterdam-Den Haag). In januari 2009 studeerde zij op het Koninklijk Conservatorium af met de 'Master of Music' diploma (met accent op opera en oratorium).

   

 

Op dit moment wordt zij gecoached door Diane Forlano (London/Den Haag), Maestro David Jones (New York) en Coach Peter Nilsson.

   

Zij volgde masterclasses bij Sir John Tomlinson, Gabriele Fontana, Janet Williams, Michael Chance, Cathy Pope, Alison Pearce, David Wilson-Johnson, Paula de Wit, Ron Murdock, Renate Schulze-Schindler, Kurt Widmer, Jard van Nes en Barbara Pearson.

   

 

Silvia Berghammer heeft pedagogische ervaring opgedaan tijdens haar studie zangpedagogiek aan diverse Duitse muziekschoolen. Sinds enige jaren specialiseert zij zich in haar eigen zangstudio in de bemiddeling van kennis van de Zweeds-Italiaanse zangmethode (in samenwerking met Maestro David Jones).

  

 

De lyrische sopraan is en veelgevraagd soliste in het lied- en oratoriumvak. Regelmatig geeft zij concerten en recitals in Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Italië. Haar opera- en concertrepertoire reikt van Barok tot Hedendaagse Muziek, waarbij de prioriteit op Klassiek en Romantiek ligt.

In opera is haar stem bijzonder geschikt voor de lyrische partijen van W.A.Mozart (Contessa, Pamina, Fiordiligi e.a.) en de opera's van Richard Strauss.

 

 

In 2013 was Silvia Berghammer deel van de Jury bij de grote competitie "Jugend musiziert" in Duitsland.

2011 zong Silvia Berghammer in Bayreuth bij het Richard-Wagner Festival de "2. Edelknabe" (Tannhäuser) onder leiding van Thomas Hengelbrock.

In october 2010 ontving zij de Mendelssohn-Prijs en was prijs-winnar van de Mendelssohn-concours in Frankfurt am Main.

In Frankfurt in de “Alten Oper” zong zij met de Philharmonie Baden-Baden een solo-partij bij de opening van de Mendelssohn dagen 2010 onder leiding van Dr. Paulus Christmann.

In 2010 en 2011 zong Silvia Berghammer bij het Richard-Wagner Festival in Bayreuth een “Edeldame” (Lohengrin) onder leiding van Andris Nelssons.

In November 2009 gaf zij haar debuut als Saffi (Der Zigeunerbaron) van J. Strauss onder leiding van Rutger van Leyden.

In 2008 maakte ze  samen met de laureaten van het Koningin Elizabeth Wedstrijd haar debut in het Paleis voor Schone Kunsten te Brussel ter gelegenheid van het 50ste verjaardag van het koor van de Europese Unie. Onder leiding van Theodor Guschlbauer en het Nationaal Orkest van Belgie vertolkte zij de sopraan-partij in Mendelssohn's Elias met groot succes.

Haar optredens omvatten o.a. het debut als Governess in B. Britten’s opera Turn of the Screw en Albert Herring (Harry) o.l.v. Kenneth Montgomery, producties bij het  YO-Festival (opera festival) in Utrecht, bij het Nationale Toneel in Den Haag, bij de internationale festivals voor Hedendaagse Muziek in Den Bosch, Gent en Herne en bij het festival Pfingsten-Barock in Salzburg.

   

naar boven